جوان آنلاین: رئیسجمهور استانداران را امیدهای کشور برای ناامیدکردن و ناکامگذاشتن فشارها و تحریمها علیه کشور توصیف و تصریح کرد: تفویض اختیار به استانداران را باید با تعامل و رسیدن به درک مشترک، همراهی و همکاری همه سیستم به پیش ببریم. با همت، تلاش و ایدههای برآمده از شناخت و اشراف استانداران به ظرفیتهای استانهای کشور به خصوص استانهای مرزی میتوانیم با قدرت بر مشکلات غلبه کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر ریاست جمهوری، دکتر مسعود پزشکیان صبح دیروز در «نشست استانداران سراسر کشور» ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، با بیان اینکه ما و شما بار سنگینی بر دوش داریم و باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات انباشته کشور را حل کنیم، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در سخنان استانداران محترم بازتاب بیشتری داشت، اعمال نظر و فشار در انتصاب مقامات استانی بود. یکی از مؤثرترین راهکارهای رفع این مشکل تدوین شاخصهایی برای هر مسئولیت و منصب است تا افراد از هر طریقی که معرفی شدند، به شرط تطبیق با این شاخصها منصوب شوند.
انتصاب براساس شاخصها جایی برای دعوا باقی نمیگذارد
رئیسجمهور افزود: اگر برای هر جایگاهی متناسب با توانمندیهای مورد نیاز، شاخصهایی در زمینه مهارتها، سوابق، تحصیلات، تخصص در زمینههای کارگروهی، مدیریت، حل مسئله و برنامهریزی تدوین شد، آن وقت تفاوتی ندارد که افراد برای انتصاب، از طرف چه فرد یا مرجعی پیشنهاد شوند، هر کس که بیشترین انطباق را با شاخصها داشت، منصوب خواهد شد.
رئیسجمهور با بیان اینکه مسئولیتها باید بر اساس اصول مسئولیتپذیری، نوع عملکرد و پاسخگویی واگذار و ساختار اجرایی نیز بر اساس مدیریت عملکرد نیروی انسانی، پرداخت بر اساس عملکرد، اعطای اختیارات مورد نیاز برای تحقق اهداف مدنظر، پاسخگویی و اصلاح سازوکارها کارآمد شوند، گفت: شما این چارچوبها را با مشورت کارشناسان تهیه کنید تا ما با طی روال قانونی تأییده آنها را بگیریم، با اجرای این رویهها و انتصاب افراد بر اساس شاخصها، دیگر خیلی جایی برای اختلاف و دعوا باقی نمیماند.
چارچوب اختیارات استانداران را تا پایان سال تعیین میکنیم
پزشکیان در ادامه با اشاره به موضوع تفویض اختیارات به استانداران خاطرنشان کرد: در موضوع تفویض اختیارات نیز کار به شکل دستوری آنچنان که باید به پیش نمیرود، بلکه باید با تعامل و رسیدن به درک مشترک همراهی و همکاری همه سیستم را جلب کنیم. تلاش ما بر این است که تا پیش از پایان سال با مشخص کردن چارچوب اهداف مدنظر، اختیارات لازم را احصا و روشهای استفاده از این اختیارات برای رسیدن به اهداف مدنظر را نیز نهایی و ابلاغ کنیم.
پزشکیان با بیان اینکه در سخنانی که استانداران مطرح کردند، اشاره به موضوع مدرسهسازی نشد، افزود: محور تلاشهای شما در این زمینه باید بالفعلکردن مشارکتهای مردمی باشد، با تشکیل هیئت امناهای محلی اول مشارکتهای مردمی را جلب کنید و بعد از ظرفیتهای خیرین و مسئولیتهای اجتماعی دستگاهها نیز به نحو شایسته بهره بگیرید. آینده این کشور متعلق به فرزندان ماست که اگر به شکل صحیح آموزش ببینند، آینده را خواهند ساخت و اگر آموزش صحیح نبینند، فقط مشکلات را تشدید میکنند.
رئیسجمهور همچنین به موضوع ارتقای کیفی روشهای آموزشی در مدارس اشاره و تصریح کرد: برای تشکیل و ارتقای سرمایه اجتماعی و همراه کردن مردم با روند توسعه پایدار کشور، باید کیفیت آموزش کشور ارتقا یابد، رفتار نوجوانان و جوانان ما به شکل دستوری و با بگیر و ببند، اصلاح نخواهد شد، رفتار نسل آینده امروز و در مهدکودکها، مدارس و دانشگاهها در حال شکلگیری و قوام یافتن است.
رئیسجمهور در ادامه به موضوع تلاش دولت برای تسریع در اجرای پروژه خطآهن
رشت- آستارا اشاره کرد و اظهار داشت: در مناطق شمالی کشور که اراضی به دلیل پوششهای جنگلی و کاربردهای زراعی ارزش بسیار بالایی دارند، باید سعی شود حداکثر بهرهبرداری از حداقل اراضی تملکشده برای مثلاً خطآهن و جاده به عمل آید. در این زمینه نیز باید از تجارب موفق بینالمللی بهره گرفت تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود. تمهید مقدمات لازم برای تکمیل این پروژه در راستای تکمیل کریدورهای کشور باید با جدیت دنبال شود.
«استانداران» امیدهای کشور برای ناامیدکردن دشمن
پزشکیان استانداران را امیدهای کشور برای ناامید کردن و ناکام گذاشتن فشارها و تحریمها علیه کشور توصیف و تصریح کرد: به هیچوجه پذیرفتنی نیست که با صحبت و ادعای فردی در آن سوی دنیا اقتصاد ما متلاطم شود. با همت، تلاش و ایدههای برآمده از شناخت و اشراف شما به ظرفیتهای استانهای کشور به خصوص استانهای مرزی میتوانیم با قدرت بر مشکلات غلبه کنیم. با اختیاراتی که به شما تفویض خواهد شد و تسهیلی که در برقراری ارتباط و افزایش مراودات استانهای مرزی صورت خواهد گرفت، این استانها میتوانند کمک بزرگی به حل مشکلات کشور بکنند. رئیسجمهور امنیت، سلامت، آموزش، معیشت و مسکن را اولویتهای اساسی دولت برشمرد و گفت: برنامههای خود را با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای استانی برای رفع مشکل مسکن ارائه دهید و ما نیز تلاش خواهیم کرد موانع و دستاندازها را برطرف کنیم تا سرعت شما در رفع مشکلات کشور افزایش یابد.
در ابتدای این نشست وزیر کشور نیز ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، با بیان اینکه شش ماه پرکار را با رویکرد اصلی توجه به شعار وفاق و همبستگی و با رویکرد مردممداری در همه امور پشت سر گذاشتیم، اظهار داشت: توجه به مسائل اجتماعی و جلوگیری از غلبه رویکرد امنیتی به این عرصه یکی از رویکردهای اصلی وزارت کشور در این مدت بوده است.
اسکندر مؤمنی موضوع ساماندهی مسئله انرژی و مدیریت مصرف، مشارکت مؤثر در نهضت اجرای عدالت در نظام آموزشی و رفع کاستیهای فضاهای آموزشی، تلاش برای ساماندهی موضوع پسماندها، توجه به حوزه حملونقل عمومی، ایجاد انسجام و یکپارچگی میان شهرداریها و دستگاههای اجرایی در استانها، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت احزاب و گروههای مرجع و پیگیری موضوع تفویض اختیار به استانداران را از جمله دیگر موضوعات کاری شش ماه گذشته وزارت کشور برشمرد و تصریح کرد: در جلسه امروز که آخرین نشست استانداران در سال ۱۴۰۳ است نیز موضوع تنظیم بازار آخر سال، معیشت مردم به ویژه با توجه به فرارسیدن ماه رمضان و تمهید مقدمات و تسهیلات سفرهای نوروزی بررسی خواهد شد.
پزشکیان: اختلاف لبهآتش است
مسعود پزشکیان روز گذشته درحاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص مهمترین دغدغهاش برای ایران اظهار داشت: دغدغه ما، ایرانی سربلند با همان چشمانداز مورد نظر مقام معظم رهبری، یعنی جایگاه اول از نظر اقتصادی، علمی، صنعتی و فرهنگی در جامعه و در منطقه است. باید تلاش کنیم آن جایگاه را به دست بیاوریم. با روندی که تاکنون پیش رفتهایم درحال دور شدن از این موضوع هستیم، اگر آن چشمانداز در فکر، ذکر و زندگی ما ملکه و رفتار شود، میتوانیم جایگاه مورد نظر را به دست بیاوریم و این دغدغهای است که ما برای کشورمان داریم.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره برنامههای دولت درباره تورم و مشکلات اقتصادی کشور گفت: قدم اول که ما در حال تلاش برای آن هستیم، حل مشکلات معیشتی مردم است و حداقل قضیه این است که به امید خدا با وجود کالابرگ مشکلات معیشتی مردم حل شود، ولی برای حل مشکلات اگر بخواهیم ریشهای با این مسئله برخورد کنیم، یک بحث ناترازیهایی است که در کشور وجود دارد و این ناترازیها از نوع مدیریت، مصرف بالا و رفتار ماست که اگر این موضوع را درست کنیم، بسیاری از مشکلات به راحتی حل خواهد شد. بحث بعدی تعامل با کشورهای منطقه است. وحدت و انسجام در داخل کشور، تعامل، داد و ستد و همکاری با کشورهای منطقه اگر درست شکل بگیرد، هیچ یک از تحریمهایی که امریکا اعمال میکند، کارساز نخواهد بود و ما از همه این فشارها با قدرت، عزت و سربلندی عبور خواهیم کرد.
رئیسجمهور افزود: لازمه آن، وحدت و انسجام داخلی، توجه و ارزش قائلشدن به تجار، صنعتگران، دانشمندان، نخبگان و مدیران باکیفیت، وحدت و انسجام داخلی و طبیعتاً تعامل با کشورهای همسایه و منطقه و تعهداتی که با کشورهای چین و روسیه داریم، در رابطه با اوراسیا و بریکس و شانگهای است، این موضوعات میتواند راه دسترسی به چشماندازی را که ما به دنبال آن هستیم، هموار کند.
رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که شما میخواهید برای ایران چه کارهایی انجام دهید، اظهار داشت: قدم اول وحدت است، اختلاف لبه آتش است، اگر ما از این اختلاف نتوانیم بیرون بیاییم و دست به دست هم ندهیم، اصلاً دشمن لازم نداریم، ما خودمان میتوانیم خود را زمینگیر کنیم، در نتیجه نیت اصلی ما و مهمترین کاری که باید بکنیم، حل این اختلافات بیمورد است. با هدایت و راهنماییهای رهبر معظم انقلاب و سیاستهایی که وجود دارد، باید دست به دست هم بدهیم، اگر وحدت و انسجام داشته باشیم، آن وقت میتوانیم با تولیدکنندهها، صنعتگران، مدیران، توانمندان و خلاقانی که داریم بسترها را برای حل مشکلات فراهم کنیم.